joi, 17 noiembrie 2011

Tort cu mascarpone si panna

Ingrediente:
Pentru blat

8 oua
8 linguri zahar tos
6 linguri de faina
2 linguri de ulei
30g unt
esenta de rom si vanilie

Pentru crema alba

500g mascarpone ( cel de import )
100g zahar pudra
200ml lapte rece
30ml lichior amaretto
1 galbenus de ou

Pentru crema de ciocolata

150g unt
100g zahar pudra
80g cacao
100g panna
30ml rom
1 esenta rom

Pentru sirop

2 linguri de zahar tos
1 esenta rom
300 ml apa

Pentru inceput o sa incepem prepararea blatului. Batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul tos putin cate putin. Turnam alternativ un galbenus apoi o lingura de faina pana obtinem un aluat omogen iar la final adaugam uleiul si esentele. Tapetam forma cu untul si turnam compozitia. Introducem la cuptorul pentru aproximativ 40min la o temperatura de 180C. Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Pentru crema alba folosim toata cantitatea de mascarpone pe care il diluam cu lapte, putin cate putin pana la omogenizare. Adaugam zaharul si amaretto, apoi galbenusul de ou.
Pentru crema de ciocolata folosim toata cantitatea de unt pe care il topim. Adaugam zaharul, cacaoa, romul si esenta, tinand crema pe foc pana la omogenizare, apoi adaugam panna si amestecam din nou pentru 1 minut.
Pentru sirop folosim cele doua linguri de zahar pe care le punem intr-un ibric si le tinem pe foc pana se caramelizeaza apoi adaugam apa si esenta de rom. Il lasam la racit.
Taiem blatul in trei parti si insiropam prima parte. Turnam primul strat de crema ( alba ) si repartizam pe toata suprafata blatului, punem a doua parte a blatului, insiropam si adaugam crema de ciocolata pe care o repartizam pe toata suprafata si la final adaugam a treia parte a blatului, insiropam si turnam restul de crema alba pe care o repartizam uniform pe toata suprafata tortului ( inclusiv lateral ) si dam la rece pentru 2-3 ore inainte de servire. Va fi un tort delicios si foarte usor, o reteta pe care sunt convinsa ca o veti face si a doua oara.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu