sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Dovlecei umpluti cu carne

Ingrediente:
Pentru opt jumatati de dovlecel, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
4 dovlecei
400g carne tocata de porc
1 ceapa
5-6 ciuperci champinion medii
20ml ulei
3 linguri suc de rosii
200g cascaval ras
smantana
sare si piper dupa gust

Spalti dovleceii, taiati-le coditele, taiati dovleceii in jumatati si scobiti-le mijlocul. Puneti pe foc o cratita cu apa iar dupa ce apa clocoteste, puneti dovleceii in ea pentru 5 minute, apoi scoateti-i si puneti-i la scurs intr-o sita.
Intr-o tigaie puneti uleiul la incins, apoi adaugati ceapa si ciupercutele taiate felii mici la calit. Cand ceapa prinde o culoare usor aurie, adaugati carnea tocata amestecand pana cand aceasta se caleste si ea, apoi turnati  putina apa si lasati sa fiarba pana cand apa scade. Adaugati sosul de rosii, sarea si piperul dupa gust si lasati sa mai fiarba 5 minute.
 Asezati jumatatile de dovlecei pe o tava de cuptor si umpleti-i cu carnea tocata, apoi introduceti la cuptor la 240C pentru 20 minute. Scoateti dovleceii din cuptor, presarati-le deasupra cascavalul ras si introduceti la cuptor pentru alte 15 minute pana cascavalul prinde crusta usor aurie. Serviti cu smantana.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu