sâmbătă, 19 noiembrie 2011

Tort cu banane

Ingrediente

Pentru blat
8 oua
6 linguri de faina
2 linguri de ulei
8 linguri de zahar
20g unt

Pentru crema
500g mascarpone
100g branza de vaci grasa si fina
100ml lapte

3 banane ( 2 pentru crema si una pentru ornat )
50g unt
50g zahar pudra
1 lingura de suc de lamaie

Pentru sirop

2 linguri de zahar tos
300 ml apa


Incepem cu prepararea blatului astfel: batem albusurile spuma apoi adaugam zaharul tos putin cate putin. Turnam alternativ un galbenus apoi o lingura de faina pana obtinem un aluat omogen iar la final adaugam uleiul. Tapetam forma cu untul si turnam compozitia. Introducem la cuptorul pentru aproximativ 40min la o temperatura de 180C. Scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.
Folosim mixer-ul pentru a dilua crema de mascarpone cu laptele, apoi adaugam branza de vaci, zaharul pudra, untul moale ( de la temperatura camerei ) si bananele pastuite intr-ul blender daca aveti, daca nu, pastuiti-le cu o lingura.Imediat dupa ce am adaugat bananele, turnam si sucul de lamaie.
Taiati blatul in trei si insiropati prima parte, apoi turnati un strat de crema. Puneti a doua parte de blat, insiropati-o si adaugati un strat de crema. Puneti ultima bucata de blat, insiropati-o si adaugati restul de crema repartizand-o pe toata suprafata totului apoi ornati cu o banana taiata felii si data prin suc de lamaie pentru a nu oxida.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu