sâmbătă, 26 noiembrie 2011

Cotlete de berbecut la cuptor cu cartofi si rosii cherry

Ingrediente
1 kg cotlete de berbecut
5-6 cartofi de marime medie
250g rosii cherry
rozmarin proaspat
1 lingurita rasa tarhon
1 lingurita rasa salvie
1 capatana usturoi
40ml ulei
sare si piper dupa gust



Spalati bine cotletele. Faceti un amestec din 20ml de ulei, tarhon, salvie, sare si piper apoi tavaliti cotletele prin amestec si asezati-le in tava.Curatati cartofii, spalati-i si  taiatii bucati mari. Presarati-i cu sare si asezati-i in tava. Adaugati 200ml apa, acoperiti tava cu folie de aluminiu si bagati la cuptor la 180C pentru aproximativ 1h 30min. In timp ce cotletele stau in cuptor, curatam usturoiul, il pisam si il frecam cu 20ml de ulei pe care il adaugam putin cate putin si potrivim de sare. Scoatem tava din cuptor, indepartam folia de aluminiu si cu o pensula ungem cartofii si cotletele pe toate partile. Punem rozmarin pe cotlete si pe cartofi. Adaugam 10-15 rosii cherry. Introducem din nou la cuptor, de data aceasta fara folie si lasam 30 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu