miercuri, 15 februarie 2012

Tocanita de galbiori

Ingrediente

1 ceapa
2-3 catei de usturoi
1 morcov
50g galbiori deshidratati
2-3 linguri smantana pentru gatit
2-3 linguri bulion

sare si piper dupa gust


Puneti galbiorii la inmuiat in apa calduta pentru cateva ore ( daca sunt proaspeti ii veti spala si taia marunt fara a mai face alta operatiune ).
Taiati ceapa marunt si radeti usturoiul pe razatoarea mica. Trageti-le la tigaie in putin ulei, apoi adaugati morcovul ras tot pe razatoarea mica. Scoateti galbiorii din apa turnati-i peste legume. Puneti apa cat sa acopere ingredientele si lasati sa fiarba. Cand apa a scazut la jumatate, adaugati bulionul. Lasati sa fiarba pentru 10 minute, potriviti de sare si piper, apoi turnati smantana. Amestecati energic 1 minut apoi luati de pe foc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu