miercuri, 29 februarie 2012

File de salau cu sos rosu

Ingrediente

250-300g file salau
2-3 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
busuioc proaspat
30g unt
piper verde

Ingrediente pentru sos

1 ceapa mica
2-3 catei usturoi
2 lingura de ulei de masline cu aroma de trufe negre
1 lingura de pesto rosu
1 lingura de suc de rosii concentrat
busuioc
sare

Pregatim fileul de peste. Facem o pasta de usturoi din usturoiul pisat pe care-l frecam cu uleiul de masline. Ungem fileul cu aceasta pasta. Presaram pe ambele parti ale fileului sare, piper si busuioc, apoi il dam la rece pana la terminarea sosului.
Incepem pregatirea sosului. Calim usor ceapa si usturoiul taiate marunt, apoi stingem cu  putina apa si lasam pe foc sa fiarba. Adaugam pesto, sucul de rosii, busuiocul, sarea si piperul si mai lasam pe foc 2 minute.
Scoatem pestele din frigider. Punem la incins untul. Prajim fileul 3-4 minute pe fiecare parte, apoi montam pe farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu