1 ceapa
6-7 catei de usturoi ( mari )
20ml ulei
300g pulpa de porc
30g urechi de lemn deshidratate
2 linguri sos de soia
1 lingurita amidon alimentar
1 lingura otet de orez
sare
Puneti la inmuiat ciupercile cu aproximativ o ora inainte de-a va apuca de preparat. Este bine sa le puneti la inmuiat in apa rece si destula incat sa acopere ciupercile cu doua degete. Daca doriti sa scurtati perioada de inmuiere, le puneti in apa calduta dar isi vor mai pierde din aroma.
Trageti la tigaie carnea de porc taiata fasii mici pana cand aceasta incepe sa se rumeneasca, apoi adaugati ceapa taiata marunt, amestecati pentru alte 5 minute, apoi usturoiul pisat si amestecati pentru alte 2-3 minute. Scoateti ciupercile din apa si puneti-le la scurs. Taiati-le bucatele si adaugati-le in tigaie.Turnati sosul de soia, otetul,potriviti de sare si turnati amidonul in ploaie. Amestecati pana cand sosul incepe sa se lege.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu