marți, 7 februarie 2012

Cheesecake cu visine

Ingrediente blat

3 oua
4 linguri zahar
7 linguri smantana grasa pentru gatit
4 linguri ulei
4 linguri faina
4 linguri cacao
50g ciocolata menajera
1 varf de lingurita bicarbonat

Ingrediente crema

400g branza de vaci grasa ( 20% )
80g zahar pudra vanilat
300g smantana grasa
200ml smantana grasa pentru gatit
1/2 plic gelatina Dr Oetker
visine din dulceata



Incepem cu pregatirea blatului astfel:  Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Turnam apoi pe rand smantana, uleiul, bicarbonatul, ciocolata rasa pe razatoarea mica, galbenusurile si faina. Tapetam forma cu unt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 15-20 minute la o temperatura de 180C. Scoatem blatul din cuptor si lasam la racit.
Punem intr-un vas branza de vaci, zaharul pudra, ambele tipuri de smantana si le mixam. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe plic si mixam cu crema pana la incorporare. Amestecam usor visinele din dulceata, asa incat sa le pastram cat mai intregi.Turnam crema peste blat si dam la rece pentru cateva ore.  Glazuram cu dulceata de visine. 

Un comentariu: