250-300g file de salau
1 ceapa
150g hribi ( proaspeti sau congelati )
5-6 catei de usturoi
1 lingura ulei de trufa alba ( sau cu aroma )
2 linguri de panna
busuioc
sare
piper
Punem sare,piper si busuioc pe fileul de salau. Din 2 catei de usturoi pe care ii pisam facem o pasta de usturoi, frecandu-i cu putin ulei. Ungem fileul cu aceasta pasta si ne apucam de preparat ciupercile.
Punem ciupercile la fiert in apa cu sare. Taiem marunt ceapa si usturoiul ramas si le punem la calit in putin ulei. Cand au inceput sa capete culosre usor aurie, turnam putina apa si lasam sa fiarba. Adaugam ciupercile, sare si piper dupa gust. Turnam panna amestecand energic timp de un minut si luam de pe foc. Intr-o tigaie punem untul la incins. Adaugam fileul si il lasam cam 3-4 minute pe fiecare parte. Cand acesta este gata, il asezam frumos peste ciuperci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu