vineri, 3 februarie 2012

Penne rigate siciliene

Ingrediente

2 cepe potrivite
6-7 catei ustroi
3-4 linguri ulei de masline
1 piept pui
200g bacon
300g ciuperci din conserva ( cantitate neta )
300g suc de rosii concentrat
100ml smantana dulce pentru gatit
250g penne rigate
200g mozzarella ( cea pentru pizza, nu cea proaspata )
sare si piper dupa gust


Punem uleiul de masline la incins, taiem pieptul de pui si baconul cubulete si le calim putin in ulei. Dam prin razatoarea mica ceapa si usturoiul si le adaugam peste pui. Adaugam aproximativ 400ml apa si lasam la fiert. Daca sosul scade, mai adaugam apa. Cand sunt aproape fierte, adaugam ciupercile scurse bine si sucul de rosii. Potrivim de sare si piper. Lasam sa fiarba si dupa ce am stins focul, adaugam smantana. Omogenizam si punem pastele la fiert dar le luam de pe foc cand sunt inca ferme ( al dente ). Pregatim vasul pentru cuptor, amestecam pastele cu sosul si punem in vas. Sosul trebuie sa acopere pastele. Radem deasupra mozzarella. Introducem la cuptor pentru aproximativ 30 minute la 200C.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu