sâmbătă, 18 februarie 2012

File de ton rosu la tigaie

Ingrediente pentru ton

300g file ton rosu
50g unt
busuioc
2 linguri ulei din nuci de macadamia
piper verde si rosu
2-3 catei de usturoi
lemongrass
sare

Ingrediente pentru sos

1 lingurita de zahar brun
2 linguri ulei din nuci de macadamia
1/2 lamaie
50ml panna
30g unt
1 lingura sos de soia
piper verde
busuioc
sare

Incepem cu pregatirea sosului astfel: punem intr-o tigaie zaharul, zeama de la lamaie, uleiul, untul, piper, busuioc, sosul de soia si putina sare. Lasam sa fiarba la foc mediu pana cand zaharul s-a topit. Adaugam panna si amestecam energic. Dupa un minut luam de pe foc si incepem pregatirea pestelui.
Pisam usturoiul si il frecam cu putin ulei pana obtinem o pasta. Presaram fileul cu sare, piper, pasta de usturoi si busuioc. Punem in tigaie untul si uleiul si asteptam sa se incinga bine apoi punem tulpina de lemongrass si pestele. Pestele il tinem pe foc aproximativ 3-4 minute pe fiecare parte.

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu