marți, 6 decembrie 2011

Friptura de vita cu sos de rodii

Ingrediente pentru friptura

4 bucati de vrabioara de vita
50ml vin sec
maghiran
salvie
20g unt
sare si piper dupa gust

Ingrediente pentru sos

1 ceapa
20ml vin sec
1 rodie
30g unt
1 lingurita de zahar
2 linguri sos de  soia
tarhon
menta
sare si piper dupa gust

Faceti un amestec din vin, salvie, maghiran, sare si piper si lasati carnea in el pentru cateva ore inainte de preparare.
Sosul il puteti prepara in timp ce puneti carnea pe gratar. Puneti intr-o tigaie untul iar cand acesta s-a topit, radeti ceapa peste el si caliti-o pentru 2-3 minute. Stingeti cu vinul si adaugati tarhonul, menta, sarea si piperul. Tineti pe foc pana ce sosul scade si adaugati sucul obtinut de la o rodie ( o stoarceti cu un storcator manual ) impreuna cu o lingurita de zahar si lasati sa fiarba pana cand sosul se ingroasa. Scoateti carnea si puneti-o pe gratar. O frigeti dupa preferinte iar la final puneti sare si piper dupa gust. Dupa ce o montati pe farfurie, puneti pe ea o bucatica de unt si apoi turnati sosul de rodie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu