duminică, 11 decembrie 2011

Friptura de vita cu pure de avocado si ciuperci

Ingrediente pentru friptura

1 ceapa
7-8 catei usturoi
3-4 frunze busuioc proaspat
1 lingurita ghimbir ras
1 varf de lingurita de maghiran
3 linguri de ulei de masline
20ml vin alb sec
sare si piper dupa gust
4 bucati vrabioara de vita
50g unt

Ingrediente pentru ciuperci

50g unt
250g ciuperci champignon mici
sare si piper dupa gust
patrunjel

Ingrediente pentru pure-ul de avocado

1 bucata avocado
zeama de la 1/2 lamaie
1 varf de lingurita de menta
100ml smantana dulce pentru gatit
sare si piper dupa gust

Radeti ceapa si usturoiul pe razatoarea mica si adaugati restul ingredientelor, obtinand astfel o marinata in care puneti apoi bucatile de vrabioara si le lasati pentru aproximativ 30 minute.
Curatati fructul de avocado, scoateti samburele si impreuna cu restul ingredientelor puneti intr-un blender si pasati. Pentru servire il puteti incalzi usor.
 Incepeti pregatirea ciupercilor. Topiti untul intr-o tigaie, adaugati ciupercile si trageti la tigaie pana se inmoaie,apoi adaugati sare, piper si la final patrunjelul taiat marunt.
Scoateti carnea din marinata si curatati bine pana nu mai are resturi de marinata pe ea. Topiti untul si puneti carnea de vita la prajit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu