luni, 5 decembrie 2011

Chiftelute marinate

Ingrediente chiftele

500g carne tocata amestec (vita si porc)
1 cartof de marime medie
1 morcov de marime medie
1 ceapa
1 capatana usturoi
1 felie de paine
2 oua
1 legatura de marar
1 legatura de patrunjel
2-3 linguri de faina
sare si piper dupa gust

Ingrediente sos

1 varf lingurita tarhon
1 frunza dafin
1 varf lingurita coriandru
1 ceapa
1 capatana usturoi
50ml vin
50g unt
500ml suc de rosii

Pregatim pentru inceput carnea de chiftele astfel:  punem intr-un castron carnea tocata, verdeata taiata marunt, ceapa taiata marunt, usturoiul pisat, un cartof ras si stors, morcovul ras si stors, felia de paine umezita si stoarsa apoi, ouale, sare si piper dupa gust apoi amestecam totul pana obtinem o pasta omogena. Facem din aceasta pasta gramajoare pe care le tavalim prin faina, le dam forma dorita si le prajim.
Pentru sos calim in unt ceapa si usturoiul taiate marunt apoi le stingem cu vinul, adaugam un pahar de apa. Punem condimentele si lasam sa fiarba pana cand ceapa si usturoiul sunt fierte. Turnam apoi sucul de rosii si lasam sa fiarba pana ce sosul se ingroasa. Adaugam sare si piper dupa gust si turnam chiftelutele. Lasam sa fiarba alte 10 minute si stingem.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu