joi, 17 noiembrie 2011

Gogosi pufoase

Ingrediente:
2 oua
600g faina
4 linguri zahar
4 linguri ulei
o lingurita sare
70g drojdie
150g iaurt
100ml apa calduta
arome vanilie si rom
o lingurita de coaja de lamaie rasa


Incalziti iaurtul pana cand devine caldut. Diluati drojdia, sarea si zaharul in apa calduta, apoi amestecati cu iaurtul, ouale batute in prealabil, uleiul, aromele si coaja de lamaie rasa. Turnati totul peste faina care trebuie sa fie la temperatura camerei, pana obtineti o coca elastica. Modelati din aceasta bilute cu diametru de aproximativ 5cm, asezatile pe un prosop curat, acoperitile apoi cu un alt prosop  asi lasatile la crescut pentru cca 20-25 min. Prajitile apoi in ulei pana capata o culoare aurie. La final tavaliti-le prin zahar pudra vanilat.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu