marți, 29 noiembrie 2011

Dorada in crusta de sare

Ingrediente

4 dorade
1 kg sare
1 albus de ou
rozmarin proaspat
2 frunze de menta
ghimbir proaspat
tarhon
busuioc
2 linguri ulei de masline
suc de lamaie ( de la 1/2 lamaie )
1 lamaie

Inainte de a incepe prepararea, spalam bine pestele,il curatam de maruntaie si-i taiem aripioarele. Il tamponam cu cateva servetele ca sa nu fie ud si incepem sa batem albusul spuma. Amestecam sarea cu albusul. Punem un strat de sare pe fundul tavii apoi umplem doradele cu rozmarin, lamaie si o feliuta de ghimbir. Puneti doradele pe patul de sare si acoperiti total cu restul de sare. Lasati la cuptor la 240C pentru 50 minute apoi scoateti tava din cuptor, spargeti cruta si indepartati-o cu tot cu piele. Serviti dorada cu garnitura de orez, cartofi, legume, etc si un sos facut din sucul a 1/2 lamaie, doua linguri de ulei de masline, rozmarin tocat, 2 frunze de menta, tarhon, busuioc, 1/2 lingurita de ghimbir ras si sare dupa gust. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu