joi, 31 mai 2012

Tort cu capsuni

Ingrediente blat

4 oua
150g ciocolata rasa
5 linguri de faina
100g unt
4 linguri de zahar
1 fiola esenta rom
1 plic praf de copt

Ingrediente crema vanilie

200ml frisca lichida
3 linguri panna
2 fiola esenta vanilie
1 plic gelatina

Ingrediente crema cacao

200ml frisca lichida
3 linguri panna
1 plic gelatina
2 linguri cacao
1 fiola esenta rom

Ingrediente crema mascarpone

500g mascarpone
3 galbenusuri ou
50ml lichior triplu sec
5 linguri de zahar pudra

1 kg capsuni

 Cu 30 minute inainte de prepararea blatului, lasam untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile spuma. Incorporam apoi zaharul putin cate putin, apoi alternativ faina si galbenusurile. Continuam cu untul, ciocolata rasa, esenta si praful de copt. Tapetam forma cu unt, turnam compozitia si introducem la cuptor la 200C pentru aproximativ 30 minute. Scoatem din cuptor si lasam la racit.
Continuam cu crema de vanilie. Batem frisca pana cand obtinem consistenta cremoasa, adaugam panna si esenta. Preparam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi adaugam in frisca si amestecam. Taiem aproximativ 600g capsuni in bucatele mici, iar jumatate din ele le adaugam in crema apoi turnam toata crema obtinuta peste blat si dam la rece.
Pentru crema de cacao batem frisca spuma, adaugam pudra de cacao, esenta, panna, gelatina preparata conform indicatiilor de pe ambalaj. Amestecam totul cu cealalta jumatate de capsuni taiate marunt si turnam peste crema de vanilie, apoi dam la rece.
Frecam galbenusurile in bain marie pana cand zaharul s-a topit, apoi le amestecam cu crema mascarpone si lichiorul pana la omogenizare. Turnam crema obtinuta peste tort si dam la rece pentru cateva ore inainte de servire. Scoatem si ornam cu restul de capsuni.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu