marți, 15 mai 2012

Piept de curcan umplut cu orez

Ingrediente

50 gr unt
sare si piper dupa gust
1 ou
1 dovlecel mic
1 cescuta mica cu orez bob lung
2 linguri porumb fiert
700 gr piept curcan
1 buc. morcov mic

Puneti 3 cescute cu apa la fiert. Adaugati sare. Cand apa da in clocot, adaugati orezul spalat cu apa calda. Acoperiti vasul, dati focul la minim si lasati pana se umfla orezul. Luati de pe foc si taiati dovlecelul si morcovul cubulete. Trageti la tigaie dovlecelul si morcovul pana cand acestea incep sa capete o culoare usor aurie, apoi adaugati orezul si porumbul. Potriviti de sare. Amestecati si lasati la racit. Cand orezul s-a racit amestecati cu oul batut si piperul.
Bateti pieptul de curcan si fasonati-l asa incat sa-l puteti umple. Puneti sare si piper dupa gust, Adaugati orezul si faceti un rulou pe care-l legati cu sfoara sau il prindeti cu scobitori. Topim untul si ungem ruloul cu acesta. Introducem la cuptor la 200C pentru aproximativ 45 minute. Scoatem din cuptor si lasam putin la racit inainte de a taia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu