marți, 15 mai 2012

Tarta cu branza de vaci, capsuni si mascarpone

Ingrediente pentru blat

350g faina
2 oua
250g margarina
1 lingurita sare

Ingrediente pentru crema

500g branza de vaci grasa
10 linguri de zahar
200g smantana grasa ( 37% )
8 oua
2 fiole esenta de vanilie

Ingrediente pentru crema de mascarpone

250g crema mascarpone
3 linguri de zahar pudra vanilat
1 galbenus ou
3 linguri lapte

500g capsuni

Incepem cu pregatirea blatului de tarta. Lasam margarina sa se inmoaie la temperatura camerei pentru aproximativ o ora apoi o amestecam cu ouale, sarea si faina. Framantam pana cand am obtinut o coca omogena pe care o introducem la frigider pentru aproximativ 60 minute.
In timpul in care coca sta la frigider, pregatim crema de branza astfel: batem ouale impreuna cu zaharul, pana cand acesta se topeste. Amestecam cu branza si smantana, apoi adaugam esenta de vanilie. Scoatem coca din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1cm,pe care o intindem intr-o forma de tort. Turnam compozitia de crema in interior si introducem la cuptor la 160C pentru aproximativ 60 minute. Scoatem de la cuptor si lasam sa se raceasca.  Frecam bine galbenusul de ou cu zaharul pudra in bain-marie, pana cand consistenta devine foarte spumoasa, apoi amestecam cu crema de mascarpone si laptele. Cand tarta s-a racit complet adaugam aceasta crema peste ea apoi ornam cu capsunile. Dam la rece pentru cateva ore inainte de a servi.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu