Ingrediente
100 gr unt
4 oua
200 gr margarina
500 ml lapte
zahar pudra
4 buc. lamai
3 linguri de faina
8 linguri zahar
1 fiola esenta lamaie
1 pachet foi de placinta
Curatam lamaile de coaja, scoatem samburii si le bagam in blender sa le
pasam. Topim untul intr-o cratita si adaugam faina treptat pana obtinem o
coca moale, apoi stingem cu laptele putin cate putin, amestecand
continuu. Cand crema devine omogena, adaugam lamaile si zaharul si
amestecam pana cand zaharul s-a topit si faina a fiert. Lasam la racit,
apoi incorporam ouale batute si esenta. Punem margarina la topit.
Tapetam tava cu margarina si asezam jumatate din foi pe rand ungandu-le
pe fiecare cu margarina topita.Turnam apoi crema si asezam si restul
foilor.Bagam la cuptor pentru aproximativ 40 minute la o temperatura de
180C. Servim rece si ornam cu zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu