sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Homar la gratar

Ingrediente

3 homari
1 legatura de patrunjel
sucul de la o lamaie
ghimbir ras ( o bucata cat o nuca )
2 linguri ulei de masline
1 lingura de otet balsamic crema

Spalati bine homarii si scoateti maruntaiele apoi daca acestia sunt proaspeti fierbeti-i pentru zece minute in apa. Daca ati cumparat homar congelat si prefiert, doar decongelati, scoateti maruntaiele si spalati bine. Scurgeti bine de apa si incingeti gratarul. Puneti homarii pe gratar cu carcasa direct pe gratar, niciodata cu carnea pe gratar si acoperiti cu folie de aluminiu. Lasati pe gratar pentru 8-10 minute.
Faceti un sos din patrunjelul taiat marunt si restul ingredientelor.
E de mentionat ca veti avea nevoie fie de un cleste special pentru a sparge carcasa fie de o alta ustensila din bucatarie pe care o gasiti adecvata. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu