2 oua
50g drojdie
10 linguri zahar
250g margarina ( 75% )
10 linguri lapte
2 fiole esente vanilie
1/2 lingurita sare
5 linguri ulei
20 linguri cu varf de faina
250g gem
100g nuci
50g zahar pudra
Bateti cele doua oua apoi amestecati-le cu zaharul, laptele, esenta, sarea, uleiul si margarina de la temperatura camerei. Puneti vasul la incalzit in bain-marie si amestecati continuu. Cand compozitia s-a omogenizat si zaharul este topit, adaugati drojdia si amestecati pana cand aceasta este dizolvata. Luati de pe bain-marie si incepeti sa amestecati faina putin cate putin pana obtineti o coca usor elastica. Intr-un castron amestecati gemul ( eu am folosit de prune ) cu nuca pisata. Intindeti din coca o foaie pe care apoi o taiati in patrate. In mijlocul fiecarui patrat de coca punem 1/2 lingurita de gem si rulam pe diagonala. Preincalziti cuptorul la 160C. Puneti hartie de copt pe fundul tavii, asezati cornuletele si introduceti la cuptor pana capata o culoare usor aurie. Scoateti din cuptor si tavaliti prin zahar pudra.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu