luni, 23 ianuarie 2012

Ciorba de burta

Ingrediente

5-6 oase vita
1kg burta
3 morcovi
2 cepe
1 ardei gras
1 radacina telina medie
2 radacini pastarnac
2 oua
300g smantana ( 20%-24%)
20ml otet
3-4 catei usturoi
sare dupa gust

Puneti intr-o oala aproximativ 3,5 L apa si puneti pe foc. Cand aceasta a dat in clocot, spalati bine oasele si puneti-le la fiert impreuna cu legumele curatate si spalate. Alegeti din cand in cand spuma care se formeaza deasupra. Lasati sa fiarba pentru aproximativ 2 ore. Scoateti oasele si legumele si strecurati supa intr-o alta oala. Puneti burta la fiert in supa. Daca aceasta este prefiarta si taiata o puneti direct in supa daca aceasta este proaspata, ea trebuie fiarta impreuna cu oasele apoi scoasa si taiata fasii mici, apoi adaugata in supa. Potriviti de sare si adaugati otetul. Lasati sa fiarba pentru aproximativ 3 ore. De la oua vom folosi numai galbenusul pe care il amestecam cu smantana si il turnam in ciorba amestecand energic. Luam de pe foc. Intr-o tigaie vom cali in putin ulei 2 lingurite de morcov ras si o lingurita de ardei gras rosu ras. Le calim pentru 2 minute, apoi le punem in strecuratoarea de ceai si le presam deasupra ciorbei, adaugand astfel sucul obtinut. Asta inseamna ca am dat fata ciorbei, care va lua o culoare usor portocalie. Curatam 3-4 catei de usturoi si ii pisam. Punem pasta obtinuta intr-o bucata de tifon sau strecuratoare de ceai si incercam sa stoarcem sucul de usturoi in ciorba.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu