200ml ulei
100ml apa
4 linguri faina
3-4 oua ( 3 mari sau 4 mici )
1 varf de lingurita de sare
Ingrediente pentru pasta de sardine
150g sardine in ulei ( cantitate neta )
100g unt
1 lamaie
sare si piperdupa gust
1 lamaie taiata feliute foarte subtiri pentru ornat
Preparam prima oara carcasele ( choix-uri) astfel: punem la fiert intr-o craticioara apa si uleiul. Cand aceasta da in clocot, adaugam sarea si faina putin cate putin pana obtinem o compozitie asemanatoare cu mamaliga, amestecand continuu. Tinem pe foc amestecand pana cand aceasta incepe sa se lipeasca de fundul craticioarei. Luam de pe foc si lasam la racit. Adaugam oualele unul cate unul si amestecam pana la omogenizare. Punem hartie de copt in tava si folosim un sprit pentru a da forma aluatului. Introducem la cuptor la 180C pana cad acestea capata culoare aurie apoi oprim cuptorul si le lasam in interior pana cand acestea se racesc. Le scoatem din cuptor si le taiem capacele.
Pregatim pasta de sardine intr-un blender astfel: scurgem sardinele se ulei si le punem in blender. Adaugam sucul de la o lamaie, sare, piper si untul de la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem o pasta omogena. Umplem choix-urile cu pasta si ornam cu lamaie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu