luni, 26 decembrie 2011

Tort de spuma cu panna

Ingrediente blat

2 oua
2 linguri de zahat
2 linguri de faina


Ingrediente crema cafea

250ml frisca lichida dulce
150ml panna
3 lingurite de ness
1 plic gelatina  Dr. Oetker
30ml lichior cafea

Ingrediente crema ciocolata

250ml frisca lichida dulce
150ml panna
25g cacao
1 fiola esenta rom
30ml lichior ciocolata
1 plic de gelatina Dr Oetker


Ciocolata alba menajera pentru ornat


Incepem prin a pregati blatul astfel:  batem albusurile spuma, incorporam zaharul putin cate putin apoi galbenusurile si faina alternativ pana obtinem o compozitie omogena. Tapetam tava cu unt, turnam compozitia si introducem la cuptor pentru 20 min ( pana cand blatul capata o culoare usor aurie ) la 180C.
Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca.
Punem intr-un castron frisca si o batem cu mixerul pana capata o consistenta cremoasa, apoi adaugam panna, cele trei lingurite de ness silichiorul de cafea. Pregatim gelatina conform indicatiilor de pe plic si amestecam cu restul compozitiei apoi turnam peste blat. Introducem la frigider pentru aproximativ 30 minute.
Batem cu mixerul frisca lichida pentru crema de ciocolata. Cand capata consistenta cremoasa adaugam panna, esenta, lichiorul si cacaoa. Pregatim gelatina, o incorporam in crema si turnam peste crema de cafea. Introducem la frigider pentru minim 3-4 ore. Ornam cu ciocolata alba rasa.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu