sâmbătă, 21 iulie 2012

Piept de pui intre lipii

Ingrediente

10g drojdie
30ml apa
3 linguri faina
2 lingura ulei masline
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa
250g ciuperci din conserva
3 linguri panna
5-6 catei de usturoi
1buc piept de pui
1buc ou
rozmarin si busuioc proaspat
sare si piper


Dizolvam drojdia si putina sare in apa calduta. Adaugam o lingura de ulei si faina putin cate putin pana cand obtinem o coca elastica. O intindem cu sucitorul si decupam cu forma sau cu un pahar 3 lipii. Le punem la copt in tigaia incinsa ( fara ulei ) si le lasam aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Batem pieptul de pui asa incat sa putem decupa din el cu aceeasi forma ca pentru lipii. Dupa ce l-am decupat, il ungem bine cu ulei de masline, il potrivim de sare si piper si il presaram cu busuioc si rozmarin taiate foarte marunt. Il punem apoi pe gratar.
In timp ce pieptul de pui sta pe gratar,  punem la incins uleiul de floarea soarelui apoi adaugam ceapa taiata marunt. O tragem la tigaie pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugam ciupercile si mai tinem pe foc cateva minute. Turnam panna si usturoiul pisat. Ametecam continuu pentru inca un minut apoi luam de pe foc.
Punem la fiert apa pentru oul poche. Cand aceasta da in clocot, dam focul la minim si spargem oul cat mai aproape de suprafata apei. Il lasam la fiert 3-4 minute, apoi il scoatem cu o paleta.
Montam pe farfurie prima data lipiile, apoi primul piept de pui peste care punem doua linguri de ciuperci in sos, apoi continuam cu inca o lipie, piept de pui si sos. Acoperim cu ultima bucata de lipie iar deasupra punem oul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu