sâmbătă, 21 iulie 2012

Piept de pui intre lipii

Ingrediente

10g drojdie
30ml apa
3 linguri faina
2 lingura ulei masline
2 linguri ulei de floarea soarelui
1 ceapa
250g ciuperci din conserva
3 linguri panna
5-6 catei de usturoi
1buc piept de pui
1buc ou
rozmarin si busuioc proaspat
sare si piper


Dizolvam drojdia si putina sare in apa calduta. Adaugam o lingura de ulei si faina putin cate putin pana cand obtinem o coca elastica. O intindem cu sucitorul si decupam cu forma sau cu un pahar 3 lipii. Le punem la copt in tigaia incinsa ( fara ulei ) si le lasam aproximativ 2 minute pe fiecare parte. Batem pieptul de pui asa incat sa putem decupa din el cu aceeasi forma ca pentru lipii. Dupa ce l-am decupat, il ungem bine cu ulei de masline, il potrivim de sare si piper si il presaram cu busuioc si rozmarin taiate foarte marunt. Il punem apoi pe gratar.
In timp ce pieptul de pui sta pe gratar,  punem la incins uleiul de floarea soarelui apoi adaugam ceapa taiata marunt. O tragem la tigaie pentru aproximativ 5 minute, apoi adaugam ciupercile si mai tinem pe foc cateva minute. Turnam panna si usturoiul pisat. Ametecam continuu pentru inca un minut apoi luam de pe foc.
Punem la fiert apa pentru oul poche. Cand aceasta da in clocot, dam focul la minim si spargem oul cat mai aproape de suprafata apei. Il lasam la fiert 3-4 minute, apoi il scoatem cu o paleta.
Montam pe farfurie prima data lipiile, apoi primul piept de pui peste care punem doua linguri de ciuperci in sos, apoi continuam cu inca o lipie, piept de pui si sos. Acoperim cu ultima bucata de lipie iar deasupra punem oul.

joi, 19 iulie 2012

Barcute din piept de pui cu bacon

Ingrediente

1buc piept de pui
1buc ceapa
200g bacon
100g branza camembert
20ml ulei de masline
20ml vin alb sec

3-4 frunze busuioc proaspat
sare si piper dupa gust

Taiem ceapa si baconul marunt si le tragem la tigaie pentru aproximativ 5 minute. Le stingem cu vinul apoi le adaugam sare si piper dupa gust. Taiem pieptul de pui in jumatate si fiecare jumatate o crestam pe mijloc tragand apoi usor de margini in exterior. Vom forma astfel barcutele pe care le ungem bine cu ulei, le presaram cu sare, piper si busuioc taiat foarte marunt. Le umplem cu baconul tras la tigaie si acoperim cu o felie de camembert. Introducem la cuptor la 240C pentru aproximativ 40 minute.

 

miercuri, 18 iulie 2012

Sufleu de fasole verde

Ingrediente

300g fasole verde
1 buc morcov
1 buc ceapa
6 buc rosii cherry
1 capatana usturoi
4 oua
1 lingura faina
3 linguri smantana
sare si piper dupa gust
ulei pentru tras la tigaie
unt pentru tapetat

Fasolea o folosim fie din conserva, fie o cumparam proaspata si o fierbem in apa cu sare.
Punem tigaia cu uleiul la incins. Adaugam pentru calit ceapa si usturoiul taiate marunt, morcovul taiat marunt, rosiile cherry taiate jumatati. Tinem pe foc si amestecam pentru 6-7 minute, pana cand legumele s-au inmuiat. Potrivim de sare si piper si lasam sa se raceasca. Separat batem ouale si le amestecam cu smantana si faina, apoi adaugam legumele. Potrivim din nou de sare si piper. Tapetam forma cu unt, adaugam compozitia si introducem la cuptor pentru aproximativ o ora la 180C, pana cand capata o culoare aurie. Poate fi servit rece sau cald.


miercuri, 11 iulie 2012

Vita cu ou poche si sos de mustar

Ingrediente

300g vrabioara de vitel
3 felii de paine
2 oua
2 linguri ulei de masline
2 linguri sos de soia
1 crenguta de rozmarin proaspat
sucul de la 1/2 lamaie
20ml cognac
2 linguri mustar de Dijon cu boabe
2 linguri de panna
20ml vin rosu sec
parmezan
1 buc rosie
sare si piper dupa gust


Cu cateva ore inainte de preparare, fasonam vrabioara, apoi pregatim o marinata din uleiul de masline, sosul de soia, sucul de lamaie, cognacul. Crenguta de rozmarin o introducem in marinata si o strivim cu pisator pentru a-si lasa aroma. Introducem carnea in marinata si o lasam la rece pentru cateva ore. Inainte de a pune carnea pe gratar, preparam sosul. Punem intr-o tigaie la incins panna, adaugam apoi vinul si mustarul. Lasam pe foc pentru cinci minute apoi potrivim de sare si piper. Luam de pe foc. Scoatem carnea din marinata, o tamponam cu servetele, o ungem bine cu ulei de masline si o punem pe gratarul incins in prealabil. O tinem pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte, apoi potrivim de sare si piper. In timp ce carnea sta pe gratar, punem la fiert apa pentru oule poche. Cand aceasta da in clocot, dam focul la minim si spargem ouale cat mai aproape de suprafata apei. Le lasam la fiert 3-4 minute, apoi le scoatem cu o paleta.
 Punem painea la prajit si ne apucam de montat farfuria. Peste painea prajita, punem carnea, apoi rosia taiata felii. Asezam deasupra ouale, apoi sosul. Taiem deasupra cateva bucatele de parmezan si farfuria este gata.