sâmbătă, 17 martie 2012

Piept de rata cu piersici

Ingrediente

350g piept de rata
2 piersici
1 lingura zahar brun
1 lingura suc de lamaie
3 linguri cognac
70g unt
1 ceapa
1/2 rodie
20ml ulei din nuci de macadamia
1 crenguta rozmarin proaspat
2 frunze menta proaspata
sare si piper mixt
1 punga pentru cuptor


Fasonati pieptul de rata si crestati-l pe partea cu grasime dupa cum vedeti in imagine.  Adaugati sare si piper pe ambele parti. Puneti 30g unt intr-o tigaie la incins si prajiti pieptul de rata 5-6 minute pe fiecare parte. Faceti un amestec din uleiul de nuci de macadamia, rozmarinul si menta taiate marunt si o lingura de cognac. Potriviti amestecul de sare, puneti-l in punga, introduceti si pieptul de rata, amestecati bine, strangeti punga la gura si introduceti la cuptor la 180C pentru aproximativ 50 minute.Caliti ceapa taiata marunt in 20g unt, apoi turnati putina apa si lasati sa se inmoaie. Adaugati sucul de rodie si 2 linguri de cognac. Lasati sa fiarba pana se ingroasa sosul. Potriviti de sare si puneti intr-un blender astfel incat sa se paseze ceapa si sa avem un sos omogen.
Puneti la topit 20g de unt. Curatati piersicile de coaja apoi taiati-le felii si trageti-le in untul incins. Adaugati zaharul, sucul de lamaie si 2 linguri de cognac. Tineti pe foc pana cand piersicile capata culoare aurie. Montati totul pe farfurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu