luni, 30 ianuarie 2012

File de crap la cuptor

Ingrediente

4 fileuri de crap
1 portocala
2 lamai
1 lingurita coriandru pisat
2 crengute rozmarin proaspat
4 linguri sos de soia
5 linguri ulei de masline
o bucatica cat o nuca de ghimbir
1/2 lingurita de busuioc
1 legatura de patrunjel

Facem un bait din sucul portocalei, sucul unei lamai, coriandru pisat, frunzele unei crengute de rozmarin, 2 linguri de sos de soia, 3 linguri ulei de masline,ghimbirul ras, busuioc, sare si piper dupa gust.  Spalam bine fileurile de crap si le bagam in bait pentru 3-4 ore. Pregatim sosul din sucul unei lamai, frunzele unei crengute de rozmarin taiate foarte marunt, 2 linguri de soia, 2 linguri ulei de masline si patrunjelul taiat foarte marunt. Preincalziti cuptorul la 200C.
Puneti in tava hartie pentru copt, apoi asezati pe ea fileuri de crap. Turnati peste  ele jumatate din baitul in care au stat. Acoperiti cu folie si introduceti la cuptor pentru 40 minute. Serviti impreuna cu sosul preparat.

2 comentarii: