luni, 30 ianuarie 2012

Ciorba alba de curcan

Ingrediente

3 morcovi
1 radacina pastarnac
1 ardei gras
2 cepe potrivite
1 radacina patrunjel
1 telina mica
1-1,5 kg carne curcan ( pulpa superioara sau inferioara, aripi, spinare)
1/2L bors
300g smantana
2 galbenusuri de ou
1 legatura de leustean
sare si piper dupa gust

Puneti intr-o oala aproximativ 3,5L apa apoi puneti-o la fiert. Cand aceasta a dat in clocot, adaugati carnea de curcan spalata bine si transata dupa cum va place. Fierbeti pentru aproximativ 40 minute apoi taiati marunt morcovii, pastarnacul, telina,ardeiul gras, ceapa, radacina de patrunjel si adaugati-le in oala.  Lasati sa fiarba pentru alte 40 minute, potriviti de sare si piper, turnati borsul si lasati pe foc pentru 20 minute. Stingeti focul.Amestecati galbenusurile cu smantana pana aveti o crema omogena si adaugati in ciorba amestecand energic. Taiati leusteanul marunt si adaugati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu