vineri, 21 octombrie 2011

Prajitura cu branza de vaci

O prajitura simpla si gustoasa care nu o sa va rapeasca mai mult de 30 min pentru preparare si pentru care aveti nevoie de:
pentru blat       4 oua    
                       4 linguri zahar
                       5 linguri faina
                       2 linguri ulei
                       2 cacao
                       esente
pentru crema   300g branza de vaci cremoasa
                       100g unt
                       100g zahar pudra
                       2 oua        
                       esenta vanilie
iar la final, pentru insiroparea blatului va recomand un sirop de piersici cu un strop de amaretto si un plic de glazura de ciocolata sau caramel.

Pentru prepararea blatului, bateti albusurile spuma, adaugand apoi zaharul putin cate putin pana la incorporare.Turnati apoi alternativ un galbenus si o lingura de faina iar la final adaugati cacaoa, uleiul si esentele. Tapetati forma cu unt si turnati compozitia pentru blat. Cand aceasta este in tava, ar trebui sa aveti gata si crema formata din toate ingredientele de mai sus, amestecate pana la omogenizare. Aceasta crema o turnati peste compozitia de blat cat mai uniform posibil si introduceti la cuptor la 200C pana cand blatul a crescut apoi reduceti temperatura la 150C. Cand aceasta este gata, scoateti la cuptor si lasati la racit. Insiropati cu compotul de piersici si aplicati glazura. Lasati la frigider pentru cateva ore.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu