luni, 29 octombrie 2012

Prajitura cu nuci, crema de vanilie si ciocolata alba

Ingrediente blat

10 oua
10 linguri de zahar
150g miez de nuca macinat
5 linguri deulei
10 linguri de faina
1 plic praf de copt

Ingrediente crema

1L lapte
100g unt
5 linguri de faina
10 linguri de zahar
4 galbenusuri
2 fiole esenta de vanilie
3 plicuri de gelatina
200ml frisca lichida

Ingrediente glazura ciocolata alba

400g ciocolata alba menajera
80ml panna
3 linguri de ulei

300g miez de nuca macinat
cirese confiate pentru ornat


Incepem cu prepararea blatului astfel: separati albusurile de galbenusuri si bateti-le spuma apoi incorporati zaharul putin cate putin. Turnati alternativ galbenusurile si faina, apoi esenta, uleiul,praful de copt si nuca. Tapetati tava cu unt, turnati compozitia si introduceti la cuptor pentru aproximativ 40 minute la 180C.
Puneti 800 ml lapte la fiert impreuna cu zaharul si untul iar in cei 200 ml ramasi dizolvati faina. Cand laptele a fiert, turnati cei 200 ml si amestecati continuu ca sa nu se prinda. Cand faina este fiarta, amestecati galbenusurile pe rand cu miscari energice, apoi turnati esenta. Lasati sa se raceasca, bateti frisca si incorporati. Dizolvati gelatina conform indicatiilor de pe plic si amestecati.
Taiati blatul in doua.Turnati cema pe prima parte a blatului si dasupra puneti a doua parte a blatului. Acoperiti si dati la rece. De mentionat ca va trebui sa montati prajitura intr-o tava inalta deoarece crema va fi moale si este posibil sa curga. O puteti monta in tava in care ati copt blatul.
Cand crema s-a intarit, topiti ciocolata impreuna cu panna si uleiul.Inveliti prajitura cu aceasta glazura apoi, cand aceasta este calda presarati deasupra nuca macinata. Ornati cu cirese confiate.






 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu