vineri, 8 iunie 2012

Pulpa de porc umpluta cu varza si carne tocata

Ingrediente

1buc pulpa porc ( aproximativ 1kg )
1/2 varza dulce ( varza sa fie mica )
300g carne tocata porc sau amestec vita-porc
2 buc ceapa
1 morcov
3 linguri suc de rosii concentrat sau bulion
1 lingurita cimbru
60ml ulei
sare si piper dupa gust

Alegem o bucata de pulpa de porc pe care sa o putem sectiona in vederea umlerii ulterioare. Sectionam pulpa de porc pe jumatate dar nu total ci asa incat sa obtinem o bucata ca o foaie. O batem bine, o presaram cu sare, cimbru si o ungem cu ulei.
Tocam o ceapa si varza marunt. Punem ceapa la calit apoi adaugam si varza. Turnam putina apa astfel incat varza sa poata fierbe. Dupa aproximativ 10 minute, turnam o lingura de suc de rosii sau bulion. Tinem pe foc aproximativ 20-30 minute, iar daca apa se evapora, mai turnam. La final potrivim de sare, piper si adaugam putin cimbru.Daca uleiul in care am calit ceapa nu este suficient pentru varza, mai putem adauga putin.
Tragem la tigaie o ceapa taiata marunt si un morcov ras pe razatoarea mica. Adaugam apoi carnea si tinem pe foc pana aceasta este gata. Turnam apoi bulionul si mai tinem apoi pe foc aproximativ 10 minute.
Intindem bucata de pulpa, apoi repartizam pe toata suprafata ei varza calita. Deasupra verzei repartizam carnea tocata. Rulam pulpa usor, apoi legam cu sfoara. Ungem bine cu restul de ulei si presaram cu cimbru. Introducem la cuptor la 240C, pana cand ruloul prinde culoare aurie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu