500g faina ( aproximativ )
4 oua
250g unt
6 linguri zahar
1 plic praf de copt
1 varf de lingurita de sare
1 fiola esenta vanilie
coaja de lamaie si portocala rasa
200g gem de caise
Lasam pentru aproximativ 30 minute untul la temperatura camerei apoi il punem intr-un castron si-l amestecam cu zaharul si ouale. Cand compozitia devine omogena, turnam sarea, esenta, coaja de lamaie si portocala rasa, praful de copt apoi faina si amestecam pana cand obtinem o coca elastica, nu foarte tare, asa incat sa poata fi montata usor pe tava de copt. Oprim un sfert din coca pentru a face grilajul. Montam coca cu mainile in forma de copt lasand marginile usor ridicate. Turnam apoi gemul de caise. Din coca ramasa, facem grilajul si-l montam pe tarta. Introducem la cuptor la 180C, pana cand capata culoare usor aurie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu