Ingrediente
300g vrabioara de vitel
3 felii de paine
2 oua
2 linguri ulei de masline
2 linguri sos de soia
1 crenguta de rozmarin proaspat
sucul de la 1/2 lamaie
20ml cognac
2 linguri mustar de Dijon cu boabe
2 linguri de panna
20ml vin rosu sec
parmezan
1 buc rosie
sare si piper dupa gust
Cu cateva ore inainte de preparare, fasonam vrabioara, apoi pregatim o marinata din uleiul de masline, sosul de soia, sucul de lamaie, cognacul. Crenguta de rozmarin o introducem in marinata si o strivim cu pisator pentru a-si lasa aroma. Introducem carnea in marinata si o lasam la rece pentru cateva ore. Inainte de a pune carnea pe gratar, preparam sosul. Punem intr-o tigaie la incins panna, adaugam apoi vinul si mustarul. Lasam pe foc pentru cinci minute apoi potrivim de sare si piper. Luam de pe foc. Scoatem carnea din marinata, o tamponam cu servetele, o ungem bine cu ulei de masline si o punem pe gratarul incins in prealabil. O tinem pe gratar 3-4 minute pe fiecare parte, apoi potrivim de sare si piper. In timp ce carnea sta pe gratar, punem la fiert apa pentru oule poche. Cand aceasta da in clocot, dam focul la minim si spargem ouale cat mai aproape de suprafata apei. Le lasam la fiert 3-4 minute, apoi le scoatem cu o paleta.
Punem painea la prajit si ne apucam de montat farfuria. Peste painea prajita, punem carnea, apoi rosia taiata felii. Asezam deasupra ouale, apoi sosul. Taiem deasupra cateva bucatele de parmezan si farfuria este gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu