1 buc piept de pui
1 dovlecel
1 vanata mica
150g orez negru integral
5 fire ceapa verde
2 rosii
1 castravete
1 legatura patrunjel
ulei pentru salata
sare si piper dupa gust
sucul de la o lamaie mica
crema de otet balsamic
20 ml ulei cu aroma de portocala
Spalam pieptul de pui si il taiem felii ca pentru snitele. Decupam apoi din fasii 4 bucati cu forma dorita. Ungem bucatile cu ulei si le presaram cu sare si piper. Fierbem orezul conform indicatiilor de pe pachet in apa cu sare, apoi il scurgem de apa. Taiem 4 rondele de dovlecei si 4 rondele de vanata, le presaram cu sare si le lasam pana transpira. Punem pieptul pe gratar, apoi tamponam legumele cu hartie si le adaugam si pe acestea pe gratar. Intre timp, calim trei fire de ceapa in uleiul cu aroma de portocale, apoi adaugam orezul fiert si mai tinem pe foc pentru 2 minute. Taiem rosiile si castravetele cubulete mici, adaugam patrunjelul si 2 fire de ceapa taiate marunt. Potrivim salata astfel obtinuta de sare si ulei apoi adaugam sucul de lamaie si amestecam. Cand pieptul de pui si legumele sunt gata, luam de pe foc si incepem sa montam astfel: incepem prin a forma patul de orez, deasupra punem pieptul de pui, apoi vanata, dovlecelul iar in varf salata. Ornam cu crema de otet balsamic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu