Este un preparat usor de facut dar cu un gust si aspect care vor fi cu siguranta apreciate.
Aveti nevoie de:
1/2 piept de pui
1morcov
1 lingura cu varf mazare
1/2 ceapa
3-4 catei usturoi
cateva frunze patrunjel
un plic de gelatina
sare dupa gust
Fierbeti pieptul de pui cu morcovii, mazarea, si ceapa la foc foarte mic asa incat supa sa ramana foarte clara pana la final. Dupa fierbere scoateti puiul si legumele si lasatile la racit. Supa strecurati-o si puneti sare dupa gust, apoi pisati cei 3-4 catei de usturoi, puneti-i in strecuratoare si introduceti-o in supa strecurata pana cand aceasta depaseste nivelul usturoiului. Nu tineti mai mult de 2 min.
Asezati legumele si puiul in ordinea pe care o doriti in forme, dizolvati gelatiana in supa si apoi adaugati supa peste legume si pui, nu inainte de a adauga si cate o frunzulita de patrunjel in fiecare forma. Lasati la racit pana a doua zi. Cu aproximativ 0.5L supa si ingredientele de mai sus, puteti obtine zece forme de aspic cu dimensiuni de 10/10/10 cm.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu